Penthouse de vânzare București

h4l MILLENNIUM, drumul spre armonie, Bucuresti, randare exterioară, apartamente 3 camere București, penthouse București, penthouse de vanzare bucuresti

Când auzim cuvântul penthouse, mulți dintre noi îl asociem cu un nivel de locuire exclusivist, de lux și poate chiar inaccesibil din punct de vedere al costurilor de cumpărare și chiar și de întreținere. Totuși, de unde a apărut acest termen și de ce îl asociem cu tipul acesta de imobile? Din punct de vedere etimologic, cuvântul „penthouse” este derivat din cuvântul francez vechi „pendre”, care înseamnă „a atârna”. Acest lucru se referă probabil la faptul că aceste tipuri de unități rezidențiale sunt de obicei situate la etajele superioare ale unei clădiri și pot părea că „atârnă” de acoperiș sau de nivelurile superioare ale structurii.

Cumva, și datorită acestei idei de a vedea lumea „de sus” inspiră ideea de superioritate și de inaccesibilitate. Acest concept al apartamentului penthouse, ca unitate rezidențială de lux situată la ultimele etaje ale unei clădiri, își are originile la începutul secolului XX. Termenul „penthouse” a fost folosit pentru prima dată în Statele Unite în anii 1920 pentru a descrie o structură suplimentară, mai mică, care a fost construită pe acoperișul unui bloc de apartamente. Aceste structuri au fost adesea folosite ca spații de dormit, camere de relaxare și de recreere.

Cum accesezi un penthouse de vânzare în București

h4l MILLENNIUM, Drumul spre armonie, București, Pipera, specificații tehnice, penthouse de vânzare București

De-a lungul timpului, conceptul de penthouse a evoluat pentru a se referi la o unitate rezidențială de ultimă generație care se află la ultimele etaje ale unei clădiri și include dotări și finisaje de lux. În Statele Unite, penthouse-urile sunt adesea asociate cu luxul și exclusivitatea și sunt de obicei mai scumpe decât alte unități din clădire.

Conceptul de penthouse a fost adoptat în alte țări din întreaga lume, iar unități rezidențiale similare pot fi găsite într-o varietate de locații și stiluri arhitecturale. Și în București există penthouse-uri de vânzare, încadrându-se într-o gamă variată de prețuri. În general, cele mai scumpe sunt deosebit de luxoase și exclusiviste și sunt ocupate de persoane care își pot permite costurile ridicate de închiriere sau cumpărare. Acestea pot include oameni de afaceri de succes, directori, celebrități și alte persoane cu venituri mari.

Cu toate acestea, este important de reținut că nu toate penthouse-urile sunt la fel, iar caracteristicile specifice și facilitățile unui penthouse pot varia foarte mult, chiar și în capitală. De exemplu, chiar dacă unele penthouse de vânzare București pot fi mult mai mari și mai opulente, cu caracteristici precum terase private, piscină interioară, spații exterioare deosebite, finisaje și electrocasnice de ultimă generație, există și unele relativ mici și modeste în ceea ce privește finisajele și dotările.

Penthouse de vânzare București în cartiere noi, care însuflețesc viața

h4l HOLBAN, apartamente Băneasa, Pentru cei care îndrăznesc, apartamente Ștrăulești

Tocmai din dorința de a aduce pe piața imobiliară acest concept într-un format mai accesibil și pentru cei din clasa mijlocie, au apărut tipuri de apartamente care împrumută caracteristici ale unui penthouse de vânzare București și sunt destul de fidele ideii de focus pe creșterea calității vieții. În același timp, acestea respectă un set de valori dedicat ideii de minimalism, însuflețire a vieții și sustenabilitate. Înlocuind ideea de bogăție excesivă cu cea de funcționalitate care generează satisfacție, bunăstare și împlinire, cu accent pe timpul de calitate individual dar și cu cei dragi, a apărut nevoia de a crea spații benefice manifestării acestor intenții.

Astfel, echipa h4l a dat startul unei mișcări focusate pe redefinirea standardelor în construcția caselor și apartamentelor în România și pe alinierea cu viziunea țărilor din vest, unde primează fericirea locatarilor, sustenabilitatea și inovația. Astfel, ideea de ”lux” în locuințele h4l se referă la faptul că cea mai importantă componentă este chiar comunitatea de rezidenți, cărora le oferă, la nivel de locuire și confort, cele mai bune dotări și condiții. Practic, prin arhitectura modernă, spațiile generoase, optimizate, prevăzute cu tehnologii smart menite să crească starea de bine și confortul acasă, h4l reușește să regândească modul în care luxul este privit în cartierele sale care includ apartamente de tip penthouse București – h4l HOLBAN ori h4l MILLENNIUM.

Aici ne referim la apartamentele duplex pe care le găsești la ultimele etaje ale clădirilor din aceste cartiere. Cu vedere panoramică deosebită, cu acces către terasă, duplexurile au caracteristici similare cu cele ale unui penthouse de vânzare București, doar că acestea se găsesc la prețuri corecte și accesibile. Mai mult, cartierele sunt concentrate pe mai multe spații verzi, spații dedicate pentru petrecerea timpului de calitate (community hub, work office, zone comerciale, locuri de joacă și spații de recreere pentru toate vârstele).

Misiunea h4l este de a crește calitatea vieții prin experiențe care să pună focus pe starea de bine și pe însuflețirea vieții. Dacă și tu vrei să locuiești într-un penthouse București într-un cartier verde, să te bucuri de liniște, confort la cel mai înalt nivel, siguranță și apartenența la o comunitate cu care vei rezona, atunci h4l este pentru tine.

Acest articol există și în limba engleză aiciPenthouse for sale Bucharest