Apartamente de vânzare

Ghidul primilor pași pentru a alege apartamentul perfect pentru tine

Apartamente de vânzare - ghidul primilor pași pentru a alege apartamentul perfect pentru tine

Alegerea unui apartament de vânzare presupune o serie de factori ce trebuie luați în calcul în luarea acestei decizii importante. Pe cât de interesantă este această experiență, pe atât de grea se anunță, întrucât presupune strângerea mai multor informații necesare pentru a restrânge opțiunile și a le aduce cât mai aproape de ceea ce ți-ai dori să numești „acasă“. În cele ce urmează, am pregătit un ghid al primilor pași pentru a începe cu dreptul procesul de căutare al unui apartament. Aceștia îți vor fi de un real folos în achiziția unei noi locuințe.

Apartamente de vânzare ghid în 5 pași

1. Alege zona cu care rezonezi cel mai mult

Apartamente de vânzare - ghidul primilor pași pentru a alege apartamentul perfect pentru tine, case de vânzare Pipera

Primul și cel mai relevant pas, dar și cel care va dicta și controla căutarea, este acela de a te îndrepta către zona în care vrei să locuiești. Dacă știi deja că ai vrea să locuiești într-un cartier aerisit și liniștit, departe de zgomotul aglomerației, dar totuși situat în inima orașului, asta te va ajuta să limitezi considerabil aria de căutare. Cu toate acestea, poate că pentru tine este mai importantă apropierea de natură, decât a fi parte din muzica urbană. Cu siguranță te vei considera norocos dacă în acest context vei avea parte de o armonizare perfectă între facilitățile zonei alese și spațiile de recreere din proximitate. Cu cât toate nevoile tale pot fi îndeplinite rapid, fie că vorbim despre transportul public, parcuri, instituții de învățământ, centre comerciale și alte puncte de interes pentru tine, zona care le cuprinde pe toate acestea îți va câștiga atenția. De altfel, poate că ești dispus și să faci naveta către job și către grădinița sau școala copiilor tăi, dar este important să stabilești din start cât timp ești dispus să petreci pe drumul dus-întors dintre casă și acestea.

2. Alege-ți tipul de locuință preferat

Apartamente de vânzare - ghidul primilor pași pentru a alege apartamentul perfect pentru tine

Poate că ai deja o idee despre dimensiunile pe care vrei să le aibă viitoarea ta locuință. Preferi un apartament spațios, situat într-un complex rezidențial cu acces controlat, care să beneficieze de terasă și de îndeajuns de multe spații de depozitare? Sau unul cu grădină, care să-ți inspire libertate și să-ți dea ocazia să explorezi mai mult ideea de spațiu personal convertibil și multifunțional, luând forma nevoilor tale? Acest al doilea pas te ajută să îți dai seama ce fel de apartament ți se potrivește, în funcție de ceea ce contează cel mai mult pentru tine. De altfel, și numărul membrilor familiei tale dictează numărul camerelor pe care acesta trebuie să le aibă. De exemplu, dacă ai copii și te afli în situația de a lucra de acasă, atunci vei avea nevoie de un spațiu personal în care să-ți desfășori activitatea profesională. Aceste lucruri te vor ajuta să adaugi noi filtre la procesul de căutare al apartamentului ideal pentru tine.

3. Stabilește suma de bani pe care o poți aloca achiziționării locuinței

Apartamente de vânzare - ghidul primilor pași pentru a alege apartamentul perfect pentru tine

Acum că știi zona către care tinzi, dar și tipul de locuință pentru care vei opta, un alt pas important este să te gândești dacă îți poți permite investiția. Acordă atenție ridicată alocării realiste și calculate a bugetului tău lunar, verificând dacă poți acoperi cu ușurință atât plata ratei (în cazul în care achiziționezi locuința accesând un credit bancar), a întreținerii, a utilităților, a asigurării, asigurând și alte plăți esențiale pentru hrană, divertisment sau călătorii. În același timp, este vital să pui deoparte lunar o sumă la care să apelezi la nevoie. Dacă după ce ai făcut această analiză, ajungi la concluzia că te încadrezi într-un anume interval, scanează piața imobiliară și fă o listă cu proprietățile care respectă cerințele tale, urmând ca mai apoi să le și vizionezi. În acest sens, poți apela chiar la un Reprezentant Vânzări de apartamente, care te poate sprijini în tot acest proces.

4. Citește despre proprietățile pe care le ai în vedere.

Apartamente de vânzare - ghidul primilor pași pentru a alege apartamentul perfect pentru tine

Fie că vorbim despre site-urile de prezentare oficiale ale proprietăților vizate, review-urile de pe diferite platforme (acolo unde acest lucru este posibil), blogurile sau spațiile online care vorbesc despre caracteristicile acestora, este important să te asiguri de autenticitatea și onestitatea detaliilor oferite. Bineînțeles, după ce ai strâns suficient de multe informații relevante, poți formula o serie de întrebări pe care să le adresezi dezvoltatorului imobiliar, așa încât să obții mai multă claritate în luarea deciziei finale. Prin intermediul acestui pas vei avea ocazia să verifici standardele de calitate ale materialelor de construcții folosite, compatibilitatea locuințelor cu tehnologiile smart, care ușurează viața, dar și felul în care aceste soluții se raportează la grija pentru mediul înconjurător.

5. Imaginează-ți o zi din viața ta, trăită în apartamentele de pe short-list

Apartamente de vânzare - ghidul primilor pași pentru a alege apartamentul perfect pentru tine

 De cele mai multe ori, intuiția este cea care ne dă răspunsul de care avem nevoie la cele mai mari dileme cu care ne confruntăm. Un exercițiu foarte bun, care te va ajuta în luarea celei mai bune decizii, este acela de a te imagina în locul cu care rezonezi cel mai mult. Întreabă-te apoi: este acest loc propice însuflețirii vieții? Te vezi „crescând“ în iubire, răbdare și armonie, alături de cei dragi ai tăi? Ai la dispoziție îndeajuns de mult spațiu pentru confort, creativitate și intimitate, astfel încât să funcționezi optim, pe toate planurile? Dacă obții cât mai multe răspunsuri în favoarea unui anumit apartament, în care simți că ți-a rămas sufletul, atunci vei știi sigur că este cel în care te vei putea așeza, identificându-te cu tihna pe care ți-o inspiră.

Deși o decizie foarte dificilă, achiziționarea apartamentului ideal este un efort ce presupune un cumul de analize, vizionări, informații și impresii care, puse cap la cap, vor forma imaginea a ceea ce înseamnă „acasă“ pentru tine. Pentru mai multă inspirație, transparență și siguranța că ai făcut alegerea potrivită, explorează promisiunea h4l pentru o viață curată, fericită și liniștită, într-un apartament sau casă care îți poate deveni extensie și oglindire.

Acest articol există și în limba engleză aiciThe first steps guide to choosing the perfect apartment for you