Ghid - apartamente 2 camere București

Ghid - apartamente 2 camere Bucuresti, tipuri de locuințe

Dacă te afli în fața unei decizii importante, precum achiziționarea unui apartament pe care să-l transformi în ”acasă”, atunci cu siguranță știi că te așteaptă un proces care poate însemna timp, dar și resurse importante spre a face alegerea potrivită pentru tine. Un ghid care să-ți aducă mai multă claritate în ce privește acest subiect e ceea ce îți trebuie, mai ales când ai atât de multe lucruri la care să te gândești și pe care să le rezolvi, pentru a face cumpărarea posibilă.

Ce presupune să cauți apartamente 2 camere București?

Probabil că ai ajuns la concluzia că un astfel de apartament îți va putea îndeplini nevoile de spațiu, de relaxare, de intimitate și de reglare a emoțiilor și a provocărilor întâlnite peste zi în mediul exterior. Vestea bună este că în București ai nenumărate posibilități din care să alegi locuința favorită, dar va trebui să ții cont de câteva aspecte relevante înainte să alegi.

1. Stabilirea bugetului și a zonei preferate

Ghid - apartamente 2 camere Bucuresti(2)
apartamente 2 camere București de vânzare

În primul rând, îți setezi bugetul de care va depinde amploarea achiziției și mai apoi setezi niște filtre de căutare pe măsura nevoilor tale. În funcție de modul în care faci achiziția (cu credit bancar sau cash), se vor adăuga noi puncte de îndeplinit după ce te vei fi decis asupra locuinței pe care o dorești. Astfel, ar fi ideal să scrii pe hârtie ce aspecte sunt vitale pentru tine și mai apoi să mergi din aproape în aproape, așa încât la final să ajungi la setup-ul perfect pentru noua ta casă. 

Întreabă-te, contează zona, împrejurimile și cartierul în care vrei să locuiești? Dar accesibilitatea către facilități, locul de muncă, magazine, farmacii, unități sanitare și altele? Poate ai vrea să ai o anumită vedere de la fereastră și nu-ți dorești ca din casa ta să vezi în casa vecinului? Sau să ai o terasă deschisă către care să ieși din fiecare cameră ori un spațiu de relaxare în aer liber? Când te gândești la cum e dimensionat un apartament 2 camere București și la felul în care este compartimentat, ai vrea o bucătărie open-space sau închisă? Acest tip de întrebări te vor aduce din ce în ce mai aproape de localizarea ideală și forma cu care rezonezi cel mai mult pentru locuința ta.

2. Densitatea cartierului și facilitățile din imediata apropiere a unei clădiri cu apartamente 2 camere

h4l, home 4 life, cartiere care însuflețesc viața, h4l SEBASTIAN PARK, apartamente cu 3 camere București
apartamente 2 camere București

Cu toții știm ce înseamnă viața la bloc și în mod cert niciun beneficiu real nu vine din înghesuirea oamenilor într-un anume spațiu, doar pentru că este mai eficient din punct de vedere spațial. Traiul în comun cu vecinii de bloc poate naște deseori nemulțumiri, viziuni diferite și contradictorii, dar câtă vreme vei avea în vedere alegerea unui cartier cu o densitate echilibrată, care să lase loc de intimitate, mișcare și libertate fiecărui locatar, atunci vă veți bucura împreună de avantajele co-locuirii. Mai mult, dacă în interiorul cartierului, anumitor zone din clădirile de apartamente li se dau și alte destinații (facilități indispensabile, spații de recreere, magazine, restaurant, work office etc), pentru a diversifica și a acorda co-locatarilor prilejuri bune de a se întâlni și a socializa, atunci locuirea într-un astfel de cartier urban va fi satisfăcătoare, și pentru tine și pentru ei. 

3. Modul în care sunt proiectate și dimensionate apartamente 2 camere București

h4l MILLENNIUM randare A3.4 interior, japandi design

Un apartament cu 2 camere este potrivit pentru tine dacă ești o persoană singură, dacă ai un partener sau dacă abia ți-ai întemeiat o familie. Important este ca, în funcție de preferințe, să alegi dimensionarea optimă a spațiilor și să ai grijă ca proiectarea apartamentului să fie făcută respectând standardele de locuire sănătoasă. Astfel, spațiile să fie generoase, cu locuri de depozitare atent gândite, iar ferestrele înalte, larg vitrate și corect orientate pentru a permite luminii naturale să pătrundă pe durata întregii zile. Îți vei asigura o stare de bine continuă, dacă vei evita spațiile înguste și neutilizabile, prea adânci sau umbroase în care se poate dezvolta umiditatea excesivă și mucegaiul, deloc benefice pentru sănătate.

4. Încurajarea conexiunii, relaxare și a petrecerii timpului de calitate

Cum însuflețim viața trăind în oraș, Cum transformăm orașele în care trăim în locuri în care să iubim mersul pe jos

E mai mult decât recomandat ca și în interiorul cartierului tău să te simți ca acasă și să te bucuri că aparții comunității de vecini. În plus, trebuie să te asiguri că aproape de casă ai la dispoziție mai multe moduri în care să-ți petreci timpul: parcuri, grădini, spații de recreere, piste de alergare și de biciclete, sală de fitness și chiar work office. 

De asemenea, și în interiorul casei tale e necesar să fie o ambianță plăcută, în care să ne regăsim și cu care să ne identificăm în permanență, dar care să ne încurajeze să luăm ușor contactul cu natura. Asta se va face ușor printr-o terasă către care se poate ieși din fiecare cameră, componentă de nelipsit din apartamente 2 camere București, în care îți poți bea liniștit băutura preferată admirând împrejurimile, bucurându-te de intimitate, dar și de liniște. În legătură cu ultimul aspect menționat, e bine să ai grijă ca locuința aleasă să facă parte dintr-un cartier cu acces controlat și sigur, dar care să țină mașinile separat de zona de locuit (pentru a evita contactul cu zgomotele și noxele aferente).  

Ținând cont de aceste indicații și personalizându-le cu ajutorul răspunsurilor tale sincere, vei vedea că îți va fi mult mai ușor să te îndrepți către apartamentul ce ți se va potrivi în totalitate. h4l ține cont până la cele mai mici detalii de nevoile rezidenților săi, creând locuințe, printre care și apartamente 2 camere în București care redefinesc standardele de construcție a caselor în România și care nutresc fericirea, starea de bine și un mod de viață sustenabil, în armonie cu natura.

Acest articol există și în limba engleză aiciGuide – 2-room apartments Bucharest