Bucuria de a trăi împreună

h4l, home 4 life, casa pentru viata, cartierul care insufleteste viata, bucuria de a trăi împreună

Trăim într-o societate în care individualismul și independența primează. Deși, la bazele lui, omul este o ființă socială, care este menită să trăiască în comunitate alături de alți oameni. Țările dezvoltate din vestul și nordul Europei pun din ce în ce mai mult accent pe ideea de locuit împreună (co-housing). Studiile arată că în Suedia oamenii încep să îmbrățișeze din ce în ce mai mult ideea de ”trăit împreună”. Dar acest lucru, momentan, nu se aplică și în România, întrucât societatea a împins oamenii spre a nu mai avea decât foarte puțin timp liber, pe care preferă să îl petreacă acasă, cu familia.

h4l HOLBAN – un cartier diferit

Noi, h4l, prin proiectul rezidențial h4l HOLBAN, aducem în România ideea de cartier diferit. Curentul h4l își propune să ridice locuințe pentru oameni, să îi aducă împreună pe aceia care cred în valorile lui. Așa cum arhitectul Grace Kim spunea într-o conferință TEDx din 2017, co-housing și co-working sunt un mod de a contracara efectele individualismului și ale singurătății. Tocmai pe asta punem accent și noi, încercând să oferim viitorilor locatari posibilitatea de a fi aproape unii de alții.  

Ceea ce h4l HOLBAN propune este un cartier rezidențial care se bucură nu numai de spații verzi generoase, adevărate spații de întâlnire, de joacă, de petrecut timp împreună în aer liber, ci și de un spațiu comun de lucru (co-working). Încercăm să punem accent pe componenta socială a unui spațiu de locuit. Dr. Erica Elliot puncta într-o conferință TEDx că se creează un sentiment de siguranță și fericire în comunitățile în care oamenii relaționează. Din păcate, românii sunt dispuși să își cunoască vecinii, dar nu la fel de înclinați să și petreacă timpul liber cu aceștia, conform unui studiu de piață realizat de Toud în perioada martie-aprilie 2018.

Socializare și co-working - bucuria de a trăi împreună

La h4l HOLBAN, încercăm să aducem oamenii mai aproape așa că le punem la dispoziție grădini unde se pot întâlni pentru a socializa, alei unde pot alerga în voie, și un spațiu pentru work from home. A lucra de acasă nu este mereu un avantaj. Acasă poți fi ușor distras de la lucru. Avantajele unui spațiu de lucru comun sunt legate și de faptul că poți face mai ușor conexiuni cu oameni din domenii diferite de activitate, te poți informa mai simplu, poți socializa sau îți poți dezvolta ideile.

Grădinile sunt un loc unde copiii, dar și adulții se pot bucura de natură, pot relaționa, cei mici se pot juca în siguranță. h4l HOLBAN se bucură de grădini ce acoperă 33% din suprafața totală a cartierului. Aici copiii se pot juca fără griji, mai ales că mașinile nu au acces decât în parcarea subterană. Fiind un cartier rezidențial cu circuit închis, aici nu pot intra decât persoanele autorizate, crescând astfel gradul de siguranță și reducând la minim riscurile.  

h4l HOLBAN este un loc altfel, un loc unde fiecare individ în parte contează, un loc unde natura este pusă pe primul loc, unde siguranța este o garanție, unde termenul de a ”locui” capătă un alt sens. h4l HOLBAN este mai mult decât un cartier, este acel loc pe care îl poți numi ”acasă”.

h4l a pornit de la nevoia de a avea în România locuințe, destinate middle class (având un preț accesibil), menite să facă viața mai frumoasă, mai bună fiecărui locatar și să îi îmbunătățească starea de bine. Am pus bazele acestei abordări după 20 de ani de experiență în domeniul imobiliar, construind o echipă centrată pe ideea de a favoriza fericirea acasă prin cultivarea surselor ei – însuflețește viața.

Acest articol există și în limba engleză aiciThe joy of living together