Este apartamentul meu sigur în caz de cutremur?​

Este apartamentul meu sigur în caz de cutremur, urban sprawl

Se spune că nicio clădire nu este 100% sigură în caz de cutremur. Un cutremur devastator poate avaria chiar și clădirile noi, construite urmând coduri și standarde înalte. Dar ceea ce un constructor poate să facă atunci când plănuiește ridicarea unei clădiri este să minimalizeze daunele pentru o siguranță sporită a locatarilor.

Cădirile noi din București, precum și cele din întreaga lume, respectă standarde din ce în ce mai înalte de construcție. Se caută ca noile clădiri să fie cât mai rezistente la cutremure și cât mai sigure pentru locatarii lor. Dar, pentru un neavizat, ar părea dificil să poată evalua dacă o clădire se încadrează în aceste norme.

Urmând exemplul Japoniei care are o rată foarte mare de cutremure devastatoare, dar și un plan național bine pus la punct pentru a reduce pierderile, majoritatea țărilor din Europa au adoptat standarde care vin în întâmpinarea a astfel de probleme.

Calitatea face diferența

La h4l, punem siguranța locatarilor noștri pe primul loc, de aceea acordăm o importanță deosebită calității construcției. În permanență ne dorim să le oferim clienților noștri certitudinea că am proiectat și construit clădiri sigure și rezistente, care să fie adevărate cămine pe termen lung. Unul dintre principalele motive pentru care procesul de planificare poate dura mai mult este angajamentul nostru de a alinia fiecare proiect la cele mai înalte standarde și să respectăm conceptul de „home for life” – adică construirea de locuințe sigure, care să răspundă nevoilor locatarilor chiar și în situații de risc, cum ar fi cutremurele.

Pentru a atinge și depăși aceste standarde ridicate, am ales să lucrăm doar cu materiale de cea mai înaltă calitate, provenite de la producători de încredere, care au o bogată experiență în domeniul construcțiilor. Ne bazăm pe experiența lor pentru a ne furniza materialele de cea mai bună calitate, capabile să asigure rezistență și durabilitate în timp.

De asemenea, colaborăm doar cu companii de renume, care au demonstrat capacitatea de a aborda orice provocare în construcții, oferind soluții eficiente și inovatoare. Echipa lor experimentată și abordarea lor exemplară ne oferă încredere că fiecare aspect al construcției este gestionat cu profesionalism și atenție la detalii.

Un aspect deosebit de important în procesul nostru de proiectare și construcție este utilizarea tehnologiei avansate de proiectare 3D BIM (Building Information Modeling). Această metodă ne permite să avem o imagine tridimensională completă a clădirii înainte de a începe construcția efectivă. Astfel, putem identifica și corecta eventualele probleme într-un stadiu incipient, asigurându-ne că totul este proiectat și construit conform celor mai înalte standarde și norme de siguranță.

La h4l, misiunea noastră este să construim mai mult decât simple clădiri; dorim să creăm cămine sigure și confortabile, unde locatarii să se simtă protejați și încurajați să își trăiască viața în voie. Prin angajamentul nostru față de calitate și siguranță, dorim să fim partenerul de încredere al clienților noștri în călătoria lor către găsirea unei locuințe perfecte – un loc pe care să îl poată numi cu adevărat „acasă”.

Siguranță în caz de cutremur

Așezând liftul în mijlocul casei scării nu am minimalizat doar zgomotele pe care locatarii le-ar fi putut auzi, dar am mărit și flexibilitatea clădirii în caz de cutremur. Pereții exteriori vor fi construiți din cărămidă de 30 cm grosime. Atunci când vine vorba de un fenomen ce poate fi extrem de devastator, nu doar clădirea în sine este o problemă, ci și obiectele din apartamente. Flexibilitatea clădirii asigurată prin proiectare 3D-BIM ridică gradul de siguranță astfel încât locatarii să trăiască într-o clădire sigură la orice cutremur.

La h4l am proiectat totul pentru a construi spații pentru viață. În plus, suntem deschiși la orice întrebări și nelămuriri ar putea exista. Facem totul la vedere, pentru a garanta clienților noștri că le oferim locuințe sigure și transparență totală.

Dacă vrei să te informezi mai mult despre cum să evaluezi dacă apartamentul tău este rezistent la cutremur, poți consulta și site-urile de mai jos:

Acest articol există și în limba engleză aiciIs my apartment safe in case of an earthquake?​