Imobiliare București - Cum alegi un apartament sau o casă pentru care să ai un randament mare

Randare interior apartament 4.14, h4l THE VILLAGE, imobiliare București

Investiția într-o casă este cu siguranță o decizie importantă în viața fiecărui om și aceasta se face în dependință de mai mulți factori. Sunt o mulțime de motive personale pentru care alegem o casă sau un apartament, dar este important să ținem cont și de modul în care imobilul își menține își crește valoarea în timp. Cu atât mai mult când, referindu-ne la ideea de a investi în imobiliare București, deseori aceasta este o investiție care poate genera un venit pe termen lung. Fie că imobilul se cumpără cu banii jos, fie că este achiziționat cu ajutorul unui credit, ambele variante au avantajele ei pentru investiție.

Motivele pentru care valoarea investiției în imobiliare București poate crește

h4l MILLENNIUM, drumul spre armonie, Bucuresti, Pipera, Bucharest Business District, Romania, h4l, home 4 life, imobiliare București

Dincolo de elementele care îi asigură valoarea – zona, amplasamentul, cartierul, compartimentarea, orientarea, spațiile – practic, evaluarea holistică a proprietății în sine – ar trebui să ne gândim în ce fel anumite elemente pot crește valoarea pe termen lung a unui imobil.

Valoarea proprietății crește atunci când beneficiile deținerii acesteia, ce țin de veniturile din chirii și câștigurile de capital, depășesc costurile deținerii și întreținerii proprietății. Deși în mod obișnuit valoarea imobilelor crește în timp, există mai multe fluctuații ale acesteia, cauzate de provocările din mediul economic, precum și alte cauze ce nu pot fi controlate – stimulentele fiscale, deducerile și subvențiile, precum și politicile și legile guvernamentale, care pot fi în avantajul sau dezavantajul cererii imobiliare.

De exemplu, inflația poate crește valoarea unei proprietăți, ceea ce aduce beneficii investitorilor imobiliari. Pe de altă parte, schimbările de infrastructură afectează în mod previzibil valoarea imobiliară, iar drumurile noi, extinderea drumurilor existente și intersecțiile suplimentare sau accesul la autostradă, spații și locuri deschise (anterior inaccesibile) pot crește rapid prețurile proprietăților. În același timp, utilizarea unei proprietăți se modifică în timpul conversiei economice. Această modificare poate fi voluntară, cum ar fi atunci când proprietarul imobilului dorește să sporească veniturile din chirie sau din servicii, sau involuntară atunci când proprietarul nu are control asupra unui eveniment economic.

Elementele care asigură valoarea unui imobil

h4l HOLBAN, h4l, home 4 life, pentru cei care îndrăznesc, apartamente de vânzare București, apartamente Băneasa, imobiliare București, Cum transformăm orașele în care trăim în locuri în care să iubim mersul pe jos

Când cumpărăm un apartament sau o casă în București, ne orientăm în funcție de mai mulți factori care îi influențează valoarea. Astfel, zona în care se află acestea contează foarte mult, fie din rațiuni ce țin de accesibilitatea către serviciu, instituții educaționale sau orice alte proximități relevante pentru rezidenți/chiriași. De asemenea, și dotările cartierului, vârsta acestuia și facilitățile ancorate în realitate, acordate la o gamă variată de nevoi sunt puncte cheie care influențează achiziția. De cele mai multe ori, oamenii își doresc o locuință nouă, în care să nu mai investească pentru renovare, dar care are un aer fresh, curat și ușor de acomodat în cazul unei chirii. Compartimentarea și numărul de camere se va adapta la profilul rezidentului/chiriașului ideal, la preocupările sale, la numărul membrilor familiei sale și la multe alte aspecte.

De ce să accesezi o proprietate de tip buy-to-rent din gama imobiliare București

h4l The VILLAGE gradina generoasa pentru cei care isi doresc mai mult

O proprietate care aduce venituri din chirii se îmbunătățește ca valoare dacă venitul pe care îl produce crește. Dacă alte lucruri rămân aceleași, creșterea fluxului de numerar al unei proprietăți va crește valoarea acesteia de revânzare. Tocmai de aceea, să cumperi o casă sau un apartament pentru a le închiria îți poate genera un venit suplimentar, mai ales când achiziționezi cu banii jos. În cazul în care cumperi un imobil cu ajutorul unui credit bancar, tot pot exista avantaje: plătești o rată la bancă deseori mult mai mică decât valoarea chiriei lunare pe care o achită chiriașii către tine, pentru că locuiesc temporar în imobilul tău.

Mai mult decât atât, dacă vei cumpăra un apartament sau o casă nouă, cu finisaje și dotări premium pentru chiriași, cu accent pe confort și pe creșterea calității vieții, atunci există multe puncte forte pentru ca proprietatea ta să fie închiriată rapid. Designul, compartimentarea, spațiile și vitrajele generoase, terasa ori grădina, precum și tehnologiile smart pentru care imobilul tău este pregătit (dacă face parte dintr-un cartier a cărui viziune este axată pe sustenabilitate, pe eficientizarea costurilor și pe utilizarea a cât mai puținor resurse naturale) vor atrage chiriași premium, care caută să se bucure de valorile pe care le inspiră locuirea într-un astfel de imobil. Astfel, datorită acestor puncte forte, prețul chiriei va crește în plus față de prețul pieței.

O investiție de tip buy-to-rent ți-ar aduce un profit ce constă în suma dintre chiria lunară și procentul cu care crește prețul imobilelor în anul respectiv. Prețul apartamentelor și caselor este în creștere de la an la an, conform unui studiu realizat de Imobiliare.ro. În graficele incluse se observă cum prețul la apartamentele noi a crescut cu procente cuprinse între 7 și 20 % față de anul trecut (în funcție de numărul de camere).

Atunci când optezi să investești într-o proprietate din cadrul cartierelor h4l, ai posibilitatea să adaugi serviciul de rent management al proprietății, în cazul în care imobilul tău va fi închiriat. Astfel, tu câștigi timp și claritate în activitățile birocratice din jurul procesului de închiriere. De asemenea, poți opta pentru un serviciu personalizat de administrare completă sau parțială a proprietății: gestionarea chestiunilor ce țin de întreținere, mentenanță, curățenie, precum și relația cu furnizorii și cu chiriașul. Beneficiile unei investiții în imobiliare vor fi vizibile pe termen scurt, mediu și lung și vor asigura o închiriere rapidă, în cazul achiziționării unui imobil cu dotări și facilități premium pentru chiriaș.