Cum să alegi casa ideală: Sfaturi pentru tipuri de locuințe potrivite nevoilor tale

h4l THE VILLAGE, casă cu grădină, model 4.5, Pentru cei care își doresc mai mult, pe malul Lacului Șaulei, japandi design, tipuri de locuințe

Să alegi casa potrivită pentru nevoile tale poate fi o adevărată provocare! Este nevoie să-ți acorzi timp de gândire și analiză și poate chiar să-ți iei niște notițe, referitoare la câteva aspecte de care trebuie să ții cont atunci când iei această decizie. Pentru a ușura acest proces anevoios și chiar epuizant, dar și pentru a limita numărul de proprietăți pe care le vei viziona, ar fi bine să ai în vedere următoarele criterii.

Zona în care vrei să locuiești

h4l THE VILLAGE, case cu grădină, case pipera, pentru cei care își doresc mai mult, h4l, home 4 life, tipuri de locuințe

Din considerente ce țin de proximitatea locului de muncă, a școlilor sau grădinițelor pe care le frecventează copiii tăi, a centrelor comerciale sau a celor de agrement sau divertisment, zona în care vrei să se afle locuința ta este un prim pas de la care să pornești. Pe lângă accesibilitate, care poate influența cât timp petreci în trafic sau cât durează să ajungi dintr-un loc într-altul, o zonă sigură și liniștită va face diferența și în experiența de locuit de care vei avea parte. În aceeași măsură, posibilitatea integrării în comunitate, oportunitățile de socializare sunt importante, mai ales dacă vrei să te muți aici cu familia.

Bugetul pe care îl ai la dispoziție

Ghid - apartamente 2 camere Bucuresti, tipuri de locuințe

Tentația de a depăși bugetul în care vrei să te încadrezi (în cazul în care vezi o proprietate care îți place cu adevărat), poate să genereze, pe termen lung, stresul de a nu putea acoperi plăți viitoare care acoperă ipoteca, dobânzile ori costurile de administrare. Tocmai, de aceea, setează un buget clar și realist, care te poate scuti de vizionări care nu s-ar concretiza într-o achiziție.

Stilul tău de viață

Urban sprawl - cum îl menținem sub control

O casă îți poate susține stilul de viață și te poate ajuta să obții beneficii notabile în această dinamică. Felul în care este poziționată, împrejurimile, modul în care este pusă în valoare de proiectanți sau designeri pentru a-ți oferi o experiență plăcută de locuit vor influența starea ta de bine, dar și desfășurarea activităților de zi cu zi. Dacă, de exemplu, nu îți place să conduci în oraș sau nu ai permis de conducere, alegerea unei locuințe în apropierea stațiilor de transport în comun îți poate îmbunătăți felul în care decurge ziua. Astfel, ar trebui să te gândești ce anume îți dorești de la o locuință și să vezi în ce fel te poate ajuta aceasta ca să obții acele avantaje.

Aspecte pe care nu le vei negocia

h4l THE VILLAGE, casă cu grădină, model 4.5, Pentru cei care își doresc mai mult, pe malul Lacului Șaulei, japandi design

Fiecare dintre noi are anumite preferințe când vine vorba de caracteristici/elemente ce nu trebuie să lipsească din casa ideală. Fă-ți o listă de lucruri obligatorii pe care locuința ta trebuie să le includă, cum ar fi: fereastră la baie, bucătărie închisă, etaj inferior, terasă deschisă etc. În felul acesta, procesul va fi mai facil și se va desfășura mai rapid, dacă te îndrepți numai către proprietățile care bifează aceste caracteristici esențiale pentru tine.

Nevoile tale și ale celor care vor locui alături de tine

Property management h4l home 4 life insufleteste viata 1

Dacă ai o familie, poate ar fi de folos să o aduci la vizionări, ca să vezi care sunt reacțiile și sentimentele lor legate de spațiul ce vă poate deveni cămin. E important să ții cont și de părerile lor, precum și de lista de priorități pe care ar vrea să le bifeze cu ocazia achiziționării unei noi case. Există posibilitatea ca așteptările legate de casă sau dotările acesteia să nu fie conform cerințelor inițiale, dar sentimentul de ”acasă” poate fi prezent încă de când i-ați trecut pragul. Uneori, a fi în locul în care simți că vrei să trăiești cu adevărat devine mult mai important decât orice alte caracteristici nenegociabile notate pe hârtie.

Tipuri de locuințe în funcție de caracteristici

h4l HOLBAN, pentru cei care îndrăznesc, penthouse de vânzare Bucururești, apartamente noi București

Apartamente – Aceste tipuri de locuințe sunt potrivite pentru persoanele care locuiesc singure, cupluri sau tinere familii, având un preț accesibil. În general, apartamentele sunt mai puțin spațioase, mai atent compartimentate și mai axate pe funcționalitate decât casele sau vilele. Dacă locuiești într-un bloc de apartamente cu alți proprietari, poate fi dificil uneori să păstrezi intimitatea și să te protejezi de zgomotul și activitatea altor locatari. Deși dimensiunile apartamentelor sunt, de obicei, mai mici, apartenența la complexul în sine poate oferi facilități precum loc de parcare inclus, sistem de securitate dotat cu camere de supraveghere ori paznic la intrarea în complex/bloc, sală de fitness, centre comerciale și multe altele. Existența unei terase generoase poate compensa nevoia de spațiu și de manifestare în aer liber, fiind o oportunitate de a lua masa aici, de a grădinări sau de a te bucura de contactul cu lumea de afară, fără să ieși din casă.

Apartamente cu grădină – Păstrând dimensionarea optimă a spațiului, specifică unui apartament clasic, dar beneficiind de grădină, aceste tipuri de locuințe te ajută să îmbini avantajele apartamentului cu cele ale casei de mici dimensiuni cu grădină privată. În general, acest tip de apartament are toate facilitățile și dotările unui apartament obișnuit, dar vine cu un spațiu suplimentar în exterior, care poate fi o grădină sau o terasă mai mare decât un simplu balcon deschis. Un apartament cu grădină este o bună alegere pentru tine dacă preferi să locuiești într-o casă individuală decât într-un bloc de apartamente, bucurându-te de mai mult confort și mai mult spațiu verde cu ajutorul grădinii private. Aceasta este, de obicei, de mici dimensiuni, dar îți oferă posibilitatea să te relaxezi, liniște și ideea de respiro pe care orășenii o caută de obicei, ca mijloc de evadare de la tumultul urban.

Case cu grădină proprie – Acestea sunt cele mai generoase tipuri de locuințe, în ce privește spațiul personal și privat pentru relaxare și recreere, atât la interior, cât și la exterior. Acestea îți oferă oportunitatea de a crea o oază verde în oraș, atât pentru adulți, cât și pentru membrii mai mici ai familiei. Valoarea unei astfel de proprietăți crește, mai ales cu ocazia unei grădini frumos amenajate. Pe de altă parte, întreținerea unei case spațioase, precum și a unei grădini, necesită timp, muncă fizică intensă, precum și cheltuieli sporite în acest sens.

În portofoliul h4l ai acces la apartamente cu 2, 3 sau 4 camere, apartamente individuale cu grădină și case cu curte privată la prețuri corect dimensionate în raport cu facilitățile premium incluse. Prin redefinirea standardelor în construcția caselor/apartamentelor în România și alinierea cu viziunea țărilor din vest, fericirea ta, ca proprietar, primează alături de sustenabilitate, inovație și nevoia de mai mult verde în cadrul cartierelor h4l. Focusul cade pe calitatea și însuflețirea vieții, cea mai importantă componentă în această dinamică fiind chiar tu, alături de cei dragi ai tăi.

Acest articol există și în limba engleză aiciHow to choose the ideal home: tips for types of housing suitable for your needs