Tendințe în designul interior în 2023

Tendințe în designul interior în 2023

Noi, la h4l Development, suntem dedicați creării de locuințe de calitate, iar pentru a răspunde adecvat celor mai noi nevoi ale locatarilor noștri, trebuie să rămânem la curent cu cele mai recente tendințe în designul interior. În acest articol, vom explora tendințele care modelează designul interior în 2023 și cum se aliniază cu viziunea noastră de a crea acel h4l – home for life, o casă pentru toată viața, pentru locatarii noștri.

Minimalismul soft și home for life

Tendințe în designul interior în 2023

Unul dintre aspectele cheie ale designului interior în 2023 este trecerea la un „minimalism soft”. Ne îndreptăm către o abordare mai caldă și mai confortabilă a minimalismului, aducând căldura și naturalețea în interioare. În conformitate cu viziunea noastră de a crea case pentru viață, această tendință se potrivește perfect. Culorile calde precum maroul și portocaliul, îmbinate cu texturi naturale, sunt elemente de bază în crearea unui spațiu confortabil și personalizat pentru locatarii noștri.

În cadrul spațiilor h4l, valorizăm arhitectura modernă, realizată de experții de la CUBE Architecture, cu care fuzionăm armonios în alegerea unor linii fluide, geometrii care urmează funcția, păstrând, astfel, o abordare minimalistă în interiorul cartierelor noastre. Fiecare locuință beneficiază de spații vitrate generoase, oferind lumină naturală și o conexiune fluidă între interior și exterior.

Casa inteligentă și eficiență energetică

Tendințe în designul interior în 2023

În 2023, tehnologia a continuat să avanseze, iar casele inteligente devin o parte din viața de zi cu zi. Noi recunoaștem importanța unui mediu locativ inteligent și eficient, motiv pentru care ne concentrăm pe tehnologii care fac viața mai ușoară pentru locatarii noștri. Încorporăm senzori, sisteme controlate de la distanță și alte dispozitive inteligente pentru a simplifica gestionarea locuințelor.

Inovăm în utilizarea energiei în locuințele noastre, asigurându-ne că locatarii noștri se bucură de facturi la întreținere mai mici, cu o scădere de minim 40% a consumului de energie față de media din România. Mai mult, ne pregătim pentru viitor, oferind locuri de parcare cu stații de încărcare pentru mașinile electrice ale locatarilor noștri.

Întoarcerea în trecut și adaptarea sa optimă la prezent

h4l MILLENNIUM randare A3.4 interior, apartamente de vânzare București

Designul retro și elementele de epocă se fac simțite în 2023. Aici, găsim o conexiune cu viziunea noastră de a însufleți viața, iar stilurile inspirate de anii ’70 aduc nostalgia, confortul și siluetele rotunjite care se îmbină perfect cu tendințele actuale pentru forme organice și naturale.

În loc să ignorăm trecutul, el poate fi abordat cu originalitate. Mobilierul vintage, obiectele artizanale și decorul cu trimiteri istorice se întâlnesc cu tehnologia modernă, pentru a crea un mediu unic, care îmbogățește vizibil spațiile. Fiecare locuință poate reflecta atât personalitatea locatarului cât și a trecutului, făcându-le astfel spații unice și autentice. Cartierele h4l ne permit armonizarea acestei dualități în interiorul locuințelor, păstrând un aer familiar și plin de viață. 

Materiale tactile și sustenabilitate

Randare interior apartament 4.5, h4l THE VILLAGE, casă de vânzare București

Cum materialele naturale și texturile expresive sunt esențiale în designul interior în 2023, în construcțiile h4l ne bazăm pe lemnul brut, piatra naturală, lut și alte materiale organice pentru a adăuga o notă de calitate și autenticitate, aducând, astfel, natura la interior. Totodată, suntem dedicați sustenabilității și protejării mediului înconjurător, pentru o bună sănătate a locatarilor noștri. Utilizăm materiale reciclabile și promovăm grija pentru tot ce e verde și natural, garantând că locuințele noastre au un impact scăzut asupra mediului.

La fel de important este faptul că toate construcțiile noastre beneficiază de o fațadă ventilată, folosind vată bazaltică pentru izolare termică.  În plus, designul de locuințe în 2023 integrează perfect versatilitatea acestor fațade, care generează clădiri ultramoderne și prietenoase. Aceste lucruri permit locuitorilor noștri să se bucure de confort termic și acustic deosebit în interiorul propriilor locuințe.

Culori care însuflețesc viața

Randare interior apartament 4.14, h4l THE VILLAGE, case de vânzare Bucureșt

Locuințele h4l aderă la paleta culorilor calde pentru a crea un mediu reconfortant și intim, în care locatarii să simtă familiaritatea lui ”acasă”. Nuanțele de maro, portocaliu și alte culori calde sunt combinate cu texturi naturale, adăugând un plus de profunzime și personalitate. Totodată, luăm în considerare și utilizarea nuanțelor inspirate de materiale și pietre prețioase pentru un plus de eleganță și rafinament. Aceasta adaugă o notă de rafinament spațiilor noastre și se aliniază cu angajamentul nostru pentru estetică și confort.

Viziunea noastră de însuflețire a vieții este constant în centrul proiectelor noastre. Tendințele actuale în designul interior pentru 2023, cum ar fi minimalismul soft, casa inteligentă, conectarea cu trecutul și utilizarea materialelor senzoriale și sustenabile ne ajută să creăm locuințe care îndeplinesc nevoile și dorințele locatarilor noștri. Cu fiecare proiect, ne străduim să oferim nu doar locuințe, ci și experiențe de viață autentice, călduroase și eficiente. Acestea, împreună cu atenția la detalii, contribuie la îndeplinirea viziunii noastre de a însufleți cu adevărat viața locatarilor noștri.

Acest articol există și în limba engleză aiciInterior design trends in 2023