Un copil sănătos este un copil fericit

spatii sigure pentru copii in fata blocului, cartier inchis, securizat, h4l, insufleteste viata, copil sănătos

Este un fapt trist că majoritatea copiilor din ziua de azi nu mai petrec timp afară, în natură, ci aleg activitățile de interior. Pe măsură ce tehnologia a evoluat, se observă o involuție a legăturii copiilor cu natura înconjurătoare. Principiile de viață s-au schimbat și este ceva normal să ne adaptăm vremurilor în care trăim. Dar reducând timpul petrecut afară, ne lovim de consecințe grave atunci când vine vorba de creșterea și dezvoltarea celor mici.

Beneficiile pe care comuniunea cu natura le aduce sunt numeroase. În schimb, statul în casă nu face altceva decât să ducă la dezvoltarea de boli și la regresul social al oamenilor. Un copil sănătos este un copil fericit, este un copil care crește în mijlocul naturii și care se bucură de spații verzi și aer curat.

Benefiicile conexiunii cu natura

Timpul petrecut în natură ajută nu doar corpul, ci și mintea. De la aportul de vitamina D, creșterea imunității, reducerea nivelului de stres, dezvoltare emoțională și până la evitarea dezvoltării sindromului ADHD, ieșitul în natură are numai părți pozitive atât pentru copii, cât și pentru adulți. S-a demonstrat clinic că acei copii care învață și trăiesc în medii unde au acces la iarbă verde și mișcare în aer liber, dau randament mai bun atunci când vine vorba de dezvoltare și educație.

În plus, conexiunea cu natura le poate crește încrederea celor mici foarte mult și îi poate învăța multe lucruri despre responsabilitate. Timpul petrecut în fața unui ecran nu face nimic altceva decât să creeze copii anti-sociali, depresivi, temători. Cum altfel poate un copil să își îmbunătățească imaginația și creativitatea, decât explorând mediul înconjurător? Cum ai putea să stimulezi simțurile unui copil, dacă nu prin interacțiunea cu natura unde toate se întâmplă la un alt nivel decât doar cel cognitiv?

Spații de joacă în natură pentru un copil sănătos

h4l pune preț pe creșterea sănătoasă a copiilor, așa că am adaptat cartierele rezidențiale pentru a întâmpina nevoia de a sta în natură.  h4l – mai mult verde este despre existența spațiilor verzi, a locurilor de joacă din exterior. Am respectat principiile curentului home for life, care se centrează pe oameni și pe nevoile lor și am pus în practică viziunea acestuia legată de natură.  

Copii au nevoie de un spațiu sigur de joacă și de recreere, asa că am ales să facem cât mai multe în această privință. În primul rând, ne-am asigurat că mașinile nu au acces în perimetrul cartierelor. Parcarea subterană cu intrare prin lateral, direct din stradă este soluția ideală de a limita accesul mașinilor.

Fiecare apartament beneficiază de o terasă de minim 10 metri pătrați. Așa ne asigurăm, că fiecare locatar se poate bucura de aer liber, chiar dacă nu alege să iasă într-una dintre grădinile din fața clădirii. La asta se adaugă grădini ce acoperă peste 33% din suprafața totală, un loc sigur, unde copiii se pot juca în voie. Aleile sunt un plus pentru cei care vor să se bucure de natură. 

Mai mult de atât, spațiile vitrate generoase sunt un plus atunci când vine vorba de siguranța copiilor. Astfel, ei se pot juca sub atenta supraveghere a părinților, chiar dacă aceștia din urmă sunt în interior. Regimul jos de construcție a clădirii este un alt avantaj atunci când vine vorba de siguranța celor mici și nu numai. De asemenea, am avut în vedere să folosim doar materialele de înaltă calitate conferind clădirii o rezistență ridicată la cutremure.

Cartierele h4l sunt proiectate având în minte, în primul rând, oamenii.  h4l se impune ca un model în promovarea unui stil de viață sănătos și durabil. Prin practici inovatoare și responsabile, h4l demonstrează grija pentru mediul înconjurător, contribuind la construirea unui viitor mai verde și mai sustenabil pentru toți locuitorii săi.

Acest articol există și în limba engleză aiciA healthy child is a happy child