cum închiriezi fără griji apartamentele tale

Property management

Property management h4l home 4 life insufleteste viata 1

În ziua de azi, a investi este una dintre cele mai înțelepte decizii pe care o putem lua, pentru a ne asigura un viitor mai bun. Dacă te afli printre cei care au un surplus de capital financiar, ar fi bine să iei în calcul ideea de a-l investi.

Făcând investiții, vom economisi și acumula rezerve pentru momente în care mediul economic ne încearcă, punându-ne în pericol alegerile, obiceiurile și rutina zilnică. În plus, dacă avem posibilitatea să facem asta în mod regulat, vom fi ”constrânși” să alocăm o anume sumă din venitul nostru, asta insuflându-ne un sentiment de disciplină financiară pe termen lung. Astfel, o metodă sigură și profitabilă de a investi acești bani de care dispunem o reprezintă piața imobiliară.

De ce investiția în imobiliare este una inspirată

Dacă vorbim de investiția în imobiliare, atunci aceasta este o opțiune foarte ofertantă, întrucât poate genera venituri pasive continue și poate fi o investiție bună pe termen lung, dacă valoarea imobilelor crește în timp. Pe lângă faptul că ne putem bucura de o rată bună de rentabilitate, de avantaje fiscale superioare, dar și de bunuri imobiliare pentru creșterea veniturilor, există numeroase motive pentru care investiția în real estate este o decizie inspirată. De exemplu, în domeniul imobiliar riscurile de pierdere sunt minimizate pe perioada în care deținem proprietatea, deoarece acesta este un activ tangibil pe care îl putem utiliza pentru a valorifica numeroase fluxuri de venituri, bucurându-ne, în același timp, de creșterea valorii investiției. Mai mult, valoarea imobilelor crește odată cu trecerea timpului, dar vine la pachet și cu o serie de beneficii financiare legate de taxe și alte costuri implicite. Dacă deținem mai multe imobile date spre închiriere, atunci serviciul de property management va fi un real ajutor în gestionarea acestora.

Ce presupune un serviciu de property management

Top 10 sfaturi pentru vânzarea casei în mod rapid, property management

Un astfel de serviciu presupune administrarea imobilelor de către o terță parte, o firmă specializată în domeniu sau o agenție imobiliară. Aceasta se va ocupa de promovarea proprietăților în vederea închirierii, dar și de respectarea legilor în vigoare cu privire la gestionarea taxelor aferente imobilelor (înregistrarea la Finanțe), precum și respectarea restricțiilor impuse de zona în care imobilul este plasat. Reprezentanții acestei firme vor întocmi actele necesare pentru contractarea chiriașilor și se vor asigura că aceștia sunt la zi cu plata utilităților. De asemenea, acești intermediari vor colecta chiria și vor avea grijă să soluționeze orice fel de probleme apărute în cadrul imobilelor. Acestea pot fi legate de întreținere, mentenanță și reparații, dar și legate de igienizare, supervizarea procesului de contractare și mutare a altor chiriași, dacă este cazul.

Când apelăm la un serviciu de property management

Dacă deținem mai mult de o proprietate, atunci este mai rentabil să apelăm la un astfel de serviciu. De altfel, dacă sunt implicați chiriași, este mai ușor pentru noi, ca proprietari ai mai multor imobile, să cedăm responsabilitatea administrării acestora în slujba unor specialiști în property management. Pentru ca investițiilor noastre să li se acorde atenția cuvenită, pentru fiecare în parte, este ideal să apelăm la un astfel de serviciu, mai ales dacă intenționăm să ne extindem portofoliul de proprietăți. Ne va ajuta foarte mult să avem sprijinul unui contractor independent în acest sens, iar noi nu vom deveni angajatori din punct de vedere juridic pentru administratorii proprietăților noastre, evitând complicațiile specifice unei relații de tip angajat-angajator.

Este cunoscut faptul că relația cu chiriașii poate fi consumatoare de timp și de resurse: va fi necesară deplasarea regulată la imobile și menținerea unei comunicări constante pentru ca lucrurile să se desfășoare conform așteptărilor. Dacă nu ne dorim să menținem personal legătura cu chiriașii, atunci administrarea proprietăților este un serviciu de care avem nevoie în intermedierea relației cu chiriașii și facilitarea unei bune înțelegeri în materie de responsabilități și drepturi pe durata închirierii imobilului.

Avantajele unui property management eficient

Property management h4l home 4 life insufleteste viata 3

În primul rând, salvăm timp și economisim bani apelând la un astfel de serviciu. Aici vorbim despre găsirea profilului potrivit de chiriași pentru proprietățile noastre, iar asta presupune multe vizite la apartamentele din portofoliu, conversații și negocieri, precum și stabilirea condițiilor și cerințelor fiecărei părți implicate în această relație. Un specialist în property management știe cum să gestioneze acest proces cu profesionalism, pentru a găsi în scurt timp chiriașii potriviți și pentru a obține pentru noi un preț convenabil pe chirie.

Procesul închirierii presupune o atenție deosebită, din cauza uzurii specifice a imobilului și a bunurilor, fiind necesare constante lucrări de întreținere și mentenanță, pe care tot o firmă de property management le va gestiona. Situațiile de urgență și evenimentele neplăcute privind proprietățile vor fi soluționate tot de aceasta, menținând în același timp o relație optimă cu chiriașii. Astfel, ea se va asigura că sunt mulțumiți de aspectele ce țin de locuirea în imobilele respective, dar și că fac plățile aferente acestora la timp și în termenii stabiliți de la bun început.

Un serviciu complet de administrare a proprietăților va face periodic o analiză a imobilelor și a bunurilor din cadrul lor, pentru a se asigura că acestea sunt funcționale și în bună stare.

În complexurile de locuințe h4l, poți opta pentru un astfel de serviciu de property management, care să te scutească de grijile birocratice sau care țin de gestionarea timpului și a resurselor, atât de importante pentru noi în ziua de azi!

Acest articol există și în limba engleză aiciProperty management